Categories
Diari

Hosting Down

Buat sementara ni hosting dan domain www.saifulazrul.net down sejak 03 Julai lepas dan saya terpaksa kembali bertapak di laman Back up ini buat sementara waktu sehingga segala masalah teknikal pihak penyedia hosting selesai.

Memang agak menyedihkan apabila saya terpaksa menunggu masa yang lama untuk menanti pihak webhosting menyelesaikan masalah mereka. Ini adalah antara jawapan daripada pihak webhosting berkenaan dengan isu ini.

First of all, we would like to make an apologize for unprofessional support has been given to all effected customer.

Out technician are still trying their best to restore all data to new hard disk. The Flux server was crashed due to some electronic issues, both hard drive which is located on the server were corrupted included the backup hard drive. we have manage to recover 60% from backup hard drive and none from System hard drive.”

Apa pun, saya akan gunakan dahulu tapak back up ini buat sementara waktu sehingga keadaan pulih seperti sediakala.

Komen

3 replies on “Hosting Down”

Saman jer,
Sebab tue la saya lebih suka hosting oversea nun jauh di sana
Berbanding servis local nie

Bukan taknak support company local/Malaysia
Tapi servis macam nie yang kita paling tak suka dengar

ahmad aki,

Dah dekat dah bulan dah tak settle lagi…

Sufri82,

Nak saman tapi Terms and condition depa dah menyebelahi depa.

Memang la ni local company punya reputasi terjejas teruk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.