Categories
Diari

Perbankan Internet

Alhamdulillah saya baru sahaja selesai settlekan pendaftaran perbankan Internet untuk akaun di Affin Bank. Sebelum ni saya buka akaun Affin (Waktu tu Perwira Habib Bank) waktu saya join Askar Wataniah dulu. Kemudian sampailah ia tidak aktif dan tahun ni saya daftar semula dan waktu daftar semula tu, ada sedikit soal selidik yang depa bagi. Saya tulis saya perlukan perbankan Internet dan la ni Alhamdulillah dah ada dah.

Cuma kelemahan Affin Bank Internet Banking ni ialah kita kena tunggu 24 jam dulu selepas register di ATM baru boleh kita proceed ke First Time Log in. Apa pun dah settle.

Saya sememangnya ada banyak akaun bank (duit tak seberapa. Hehehe). Antaranya Maybank, CIMB, Muamalat, Tabung Haji, Affin Bank, BSN (2 akaun) dan Al-Rajhi. Yang saya dah guna Perbankan Internet ialah Maybank, CIMB, Affin Bank dan Al-Rajhi. Yang lain tu saya harap ada lah nanti terutamanya BSN yang agak sukar sebab tak ada mesin deposit Tunai. Setiap kali nak bank in duit kena beratoq lepas tu kena pi time office hour pulak. Sekurang-kurangnya kalau ada Mesin Deposit Tunai, senanglah sikit dan kalau ada perbankan Internet lagi bagus!

Apa pun di tempat saya akan ada tiga Bank bukak cawangan iaitu AmBank (Penting untuk urusan loan kereta dan HKC), BSN (Personal needs) dan CIMB (Personal Needs). Kalau bank tu dah ada Internet banking, senang. Saya harap bank yang masih belum berusaha ke arah itu.

Categories
Diari

Terlupa !

Semalam, saya tengah dok pening kepala memikirkan beberapa tugasan yang perlu disiapkan. Tiba-tiba dapat email dari ketua unit bertanyakan macam mana nak ke Seminar Helathcare. Transport tak disediakan. Ha! Saya lupa update dalam jadual saya seminar tu. Alamak!

Mula jam 10 pagi di IBM Malaysia, Bandar Utama tapi jam 9.50 pagi saya baru saya bergegas pecut ke Bandar Utama dari Bandar Sri Permaisuri. Alhamdulillah sempat sampai jam 10.20 pagi. Yang lama sikit tu nak parking. Hmmm… 

Awat la saya lupa masukkan dalam jadual? Maybe sebab pindaan tarikh kot. Apa pun kena mengaku ia kecuaian diri!