Categories
Diari

Pendapatan Sampingan: Toluna

Saya ada menulis tentang cara menambah pendapatan menerusi YouGov.

Kali ini, saya ingin berkongsi tentang satu lagi Laman menjawab survey dan anda boleh jana pendapatan iaitu Toluna. Caranya sama seperti YouGov iaitu dengan manjawab survey, anda boleh menjana pendapatan anda.

Selain itu, anda juga boleh menghasilkan tinjauan pendapat dan menjawab tinjauan pendapat ahli lain di mana jika ia merupakan tinjauan berkualiti, anda akan mendapat mata daripada Toluna. 

>>SERTAI TOLUNA <<<

Untuk makluman anda, kadar tukaran wang ialah 16000 mata = RM20.

Anda bukan sahaja boleh menukar mata kepada wang tetapi juga pelbagai voucher pada pusat ganjaran.

Anda juga berpeluang memenangi cabutan bertuah mingguan sebanyak RM500 dengan menjawab survey survey yang disediakan. Setiap satu survey yang anda jawab, anda akan diberikan satu penyertaan dalam cabutan bertuah. Setiap minggu 25 pemenang akan mendapat RM500! Mana tahu ada rezeki anda.

Saya sudah pun setahun menyertai Toluna dan biasanya saya boleh dapat antara RM40-RM100 sebulan. Oklah tu, boleh tampung sedikit sebanyak keperluan bulanan.

Cubalah… Bolehlah menambah sedikit sebanyak pendapatan anda! Jangan kata saya tak habaq 😉

TOLUNA

Categories
Diari

Alhamdulillah… Rezeki Raya

 

Alhamdulillah… Saya ternampak iklan Petronas Fuel Frenzy dan selepas mengisi minyak sebanyak RM60 saya menghantar SMS. Kemudian saya terima SMS berikut:-

Kemudian selepas mengikut arahan yang diberikan… Nama saya dimasukkan dalam senarai pemenang hari ke-9.

Anda cubalah pulak. Mana tahu rezeki anda pulak!

Categories
Diari Jenaka

My Birthday!

Alhamdulillah Today is My Birthday!

HAPPY BIRTHDAY to ME! Hehehe

 

IF SOMEONE WANT TO PAY OR GIVING ME MONEY For My BIRTHDAY, PLEASE USE PAYPAL LINK BELOW!. HAHAHA




TQ 
Categories
Diari

Alhamdulillah… Rezeki

Alhamdulillah…

Terima Kasih Ya Allah…

Categories
Diari

Lagi Tentang Baucer Petrol (gambar) Part II

Hmmm…

Dah masuk dah dalam list nama saya dalam website Pendrive.com.my.

menangbaucer
saiful
Boleh rujuk di http://www.pendrive.com.my/winner_list3.htm

Alhamdulillah Rezeki…

Categories
Diari

Lagi Tentang Baucer Petrol (gambar)

Just nak tunjuk gambaq ja. Cubalah mana tau ada rezeki… 🙂

baucerpetrolsampulbaucerpetrolNak kan tips?

Contact saya menerusi email saifulazrul@hotmail.com. Tapi saya tak sure ketepatannya… Namun boleh dicuba.

Categories
Diari

Baucer Petrol

Last week, saya beli Lap top kepada wife saya di TechAsia (M) Low Yat. Dalam paker tu antara yang saya dapat free ialah Pendrive. Pendrive jenama Pendrive di bawah company Index Diverstified. Bersama Pendrive tersebut ada sekeping kad warranty yang perlu diisi secara online untuk mendapatkan perlindungan Warranty selama lima tahun. Jadi saya just log ke www.pendrive.com.my dan register Warranty saya.

Kebetulan ada contest register online dan boleh dapat baucer Petrol percuma bernilai RM330. Saya just ignore perkara tersebut sebab saya just nak kan Warranty. Saya Register hari Ahad dan hari Selasa saya dapat call dari miss Suki staff company tersbut memaklumkan kejayaan saya memenangi baucer Petrol RM330. Alhamdulillah… Memang langsung tak disangka. Rezeki lagi…

Baucer Petrol
Baucer Petrol

Nak kan tips? Hubungi saya… Hehehe…

Categories
Diari

Rezeki

Assalamualaikum…

Kita buka bicara dengan sepotong kata-kata ini

“No one can predict to what heights you can soar. Even you will not know until you spread your wings!”

Oklah…

Alhamdulillah… Ketika ini rezeki saya melimpah ruah hinggakan saya terasa sedikit takut kerana ia juga adalah ujian-Nya. Sebelum ini memang agak perit berhadapan dengan situasi kewangan yang agak menghimpit apatah lagi hidup di kota kosmopolitan yang cukup mencengkam ditambah pula dengan kenaikan harga barang. Ia ternyata menjadikan saya begitu konservatif dalam pengurusan kewangan. Apa pun Alhamdulillah ia semakin pulih.

Rezeki melimpah ruah pulak la ni. Syukur kepada Allah atas segala kurniaan-Nya. Apa pun saya perlu beringat sebelum kena, berjimat sebelum habis.

Sentuh bab rezeki, teringat pulak anak saya, Syasya Hana yang sedang mengekori saya sewaktu saya bayar harga makanan yang saya dan famili makan. Tiba-tiba seorang makcik anggota RELA mai bagi duit raya RM10 kat Syasya. Terkedu jugak saya waktu tu. Alhamdulillah rezeki…