Categories
Diari

Alhamdulillah… Tahniah

Alhamdulillah… Ketika Maghrib tadi, adik saya, Mohamad Shaukhi dikurniakan cahayamata sulung perempuan di Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar, Kedah. Nampaknya sama hari lahir dengan adik saya sorang lagi, Shukri. Boleh depa celebrate sekali birthday nanti. Hehehe…

Nampaknya Syasya dah ada saingan. Hehehe… Syasya kena ready dipanggil Kak Long la. Ini bermakna cucu kedua dalam family saya. Dua-dua perempuan. Saya pulak, InsyaAllah jika tiada halangan bulan September nanti. Tak tahulah lelaki ka perempuan tetapi yang paling penting selamat dan sihat semuanya.

Tadi adik memaklumkan anaknya terpaksa ditahan di NICU terlebih dahulu. Apa pun Tahniah… Bertambah meriah raya nanti. Saya pun tak pasti bila nak balik Kedah… Tak sabaq nak tengok anak menakan sulung. Hmmm… Nak bagi hadiah apa ya?

Categories
Jenaka

Jenaka: Lajunya Bapak Aku

“Di padang sebuah sekolah, nun jauh disudut kanan, ternampaklah tiga budak sedang bersembang. Mari kita amati dan teliti apa yang mereka sembangkan…

Budak A ” Bapak aku jadi ahli sukan, bapak hangpa kerja apa ”
Budak B dan Budak C menjawab ” Bapak kami pun ahli sukan jugak”.

Maka semua bapak mereka adalah ahli sukan….

Budak A meneruskan cerita..” Bapak aku jadi perejam lembing, punyalah cepat dia berlari sehinggakan setelah lembing direjam, bapak aku berlari dan menangkap lembing tersebut sebelum lembing itu jatuh ketanah ”

” Itu tak heran ” kata Budak B ” Bapak aku lagi tangkas, bapak aku masuk sukan menembak. Punyalah cepat dia berlari sehinggakan selepas peluru keluar daripada pistol, bapak aku sempat berlari dan menangkap peluru tersebut”

“Mari kita dengar cerita bapak aku pulak, aku rasa bapak aku yang paling cepat dalam bab lari ini” kata Budak C. ” Bapak aku kerja di Alor Setar tapi tinggal di Sungai Petani. Bila pejabat tutup pukul 4.30 petang, pukul 3.00 petang bapak aku dah ada di rumah. Bayangkan betapa cepatnya pak aku berlari. ”

sumber: Gelakgiler

Categories
Diari

Selamat Hari Lahir

Selamat Hari Lahir ke-20 diucapkan kepada adik saya Mohd Shukri yang kini sedang menuntut di Uitm Permatang Pauh. Semoga panjang umur dan murah rezeki, InsyaAllah… Belajar rajin-rajin agar dapat bantu mak dan abah.

Selamat Hari Lahir…