Categories
Diari

Lulus

Alhamdulillah, tengahari tadi dapat perkhabaran dari wife menyatakan beliau berjaya Lulus ujian memandu. Hmmm… Sekali ambil test ja. Tak aci ni! Saya dulu pun dua kali baru lulus. Hehehe…

Dulu kisah saya ambil test ada dalam blog lama saya. Rajin-rajinlah selak kalau nak cari. Dalam Diari Saiful hujung tahun 2001 ka 2002 macam tu.

Tahniah Sayang!

Categories
Diari

Batuk

Rasanya dah 2 minggu saya batuk berterusan. Hmmm… Kalau dalam sehari dua ni tak pulih jugak, saya kena pi jumpa Doktor la. Selalunya kalau batuk saya memang jenis tak ambik ubat sebab dalam masa sua tiga hari akan lega sendiri. Konon konon ada immune la. Hehehe… Kali ni minggu pertama saya fikir ok lagi.

Tapi masuk minggu kedua, saya mula ambik ubat. Dah lepas berapa hari ambik ubat still tak lega-lega lagi lalu wife saya tegur cara saya ambik ubat salah. Saya selalu ambik ubat batuk dengan air suam. Wife saya kata terus ja minum ubat batuk tu tak perlu dengan air. Hasilnya agak memberangsangkan dan batuk tu dah makin berkurang.

Cuma bila waktu rehat tenghari saya ambik, bila saya masuk bekerja semula rasa mengantuk sangat. Kesan ubat batuk memang agak kuat. Hmmm… Moga-moga sembuh dalam masa terdekat ni. InsyaAllah…

Categories
Diari

Sakit Gigi

Malam tadi, ketika melawak dengan anak saya, Syasya Hana, dia melompat-lompat atas badan saya. Ketika itu saya berbaring. Jenuh melayan kerenahnya yang cukup hiperaktif. Kalau ada orang secara automatik dia akan jadi ayu. Hehehe…

Nak jadi cerita sekali tu waktu dia melompat atas badan saya dia terjatuh dan kepala (dahi) dia terhantuk kepada dua batang gigi saya. Aduh sakitnya gigi! Rasa macam nak longgar nak tercabut gigi tu. Berdenyut denyut urat kat gusi tu. Adoi! Memang perit. 

Syasya pulak menangis dan lekat bekas gigi saya di dahinya. Hmmm… Bila saya kata gigi longgar, terus wife saya gelak membayangkan saya dengan tak ada dua batang gigi depan (atas). Saya pulak kalau sakit gigi terus pi beli susu 1 liter. Selalunya memang macam tu, saya akan habiskan susu 1 liter untuk atasi masalah sakit gigi.

Alhamdulillah, hari ni dah ok banyak…

Syasya oh Syasya! Nasib baik gigi Walid tak patah/kena cabut!

Categories
Diari

Selamat Berjaya Sayang

Sekejap lagi, wife saya akan ambil Ujian Memandu untuk dapatkan Lesen. Hmmm… Berdebar-debar jugak saya walaupun yang nak ambik lesen tu adalah isteri saya.

Kalau dah dapat lesen, ringan sikit tugas saya. Hehehe… 

Semoga Berjaya Sayang, Abang doakan Berjaya, InsyaAllah…